Priljubljene Objave

Izbira Urednika - 2019

Prijavnica za schengenski vizum

Za pridobitev schengenskega vizuma morate izpolniti en izvod obrazca za prijavo. To je mogoče storiti neposredno v konzularnem ali vizumskem centru, tik pred predložitvijo dokumentov. Ponujamo vam, da prihranite čas in vnaprej izpolnite vprašalnik v sproščenem vzdušju. Napačna ali izdana s popravki in napakami, prošnja za izdajo vizuma ni sprejeta v obravnavo. Če dvomite, kako pravilno sestaviti vprašalnik, vam bomo pomagali.

Prenesite prijavnico za finski vizum v obliki PDF

Izpolnite obrazec neposredno na spletnem mestu. Potem se lahko natisne in podpiše.

Zahteve za uporabo schengenskega vizuma

Obrazec je izpolnjen:

  • na računalniku, pisalnem stroju ali ročno;
  • natisnjene z latinskimi črkami (kot v mednarodnem potnem listu);
  • gladka, ročaj je črne ali modre barve.

Ena fotografija mora biti pritrjena na vprašalnik in podpisana s strani osebe, v imenu katere je bila predložena.

Skupaj z vprašalnikom se natisne list s črtno kodo, s katerim bo zaposleni lahko hitreje prenesel vse podatke v računalnik.

Zahtevek se obravnava šele po plačilu vizumske takse.

Vloga se predloži z drugimi dokumenti, ki so potrebni za pridobitev schengenskega vizuma.

Prijavnico lahko izpolnite v ruskem, angleškem, finskem ali švedskem jeziku.

Kako izpolniti obrazec za finski vizum?

Ne postavljajte pomišljajev! Če je odgovor ne, napišite besedo "ne" ali pa postavite kljukico pred postavko "ne".

Pustite lahko samo tiste elemente, ki se ne nanašajo na vas, npr. Klavzula 10.

Prepričajte se:

    • 1 in 3 izpolnjeni na enak način kot v potnem listu;
    • str - ženske navedejo dekliški priimek (moški in vsi, ki niso spremenili imena, napišejo besedo "ne", brez prask);
    • str.4 - napisati datum rojstva v številkah v vrstnem redu "dan, mesec, leto";
    • str.5 in str - vpišemo podatke o kraju rojstva, kot je zapisano v potnem listu;
    • str.7 - navedba državljanstva - Rusija ali Ruska federacija;
    • str - postavka se izpolni le v obrazcu za prijavo otroka (odrasli pustite artikel prazen, brez pomišljajev);
    • str - kljukico nasproti besede "mednarodni potni list";
    • str - vnesemo podatke obstoječega mednarodnega potnega lista;
    • str - pod domačim naslovom pomeni naslov dejanskega bivališča v danem obdobju (navedite domačo telefonsko številko, številko mobilnega telefona, če želite);
    • p18 - označite "ne", če ste ruski državljan in živite v Rusiji;
    • 19 in 20 - določimo realne podatke o delu in telefonih (ne delamo pisati "ne dela", ne dajemo dash);

Poglejte v slovar, kako napisati svoj položaj / poklic v angleščini in napisati v ustrezno polje. Če je vprašalnik predložen študentu ali študentu, potem napišemo "študent" ali "učenjak".

    • str - vstopijo v države, kamor boste šli (Finska in druge države, ločene z vejicami);
    • str - navedemo državo čez mejo, s katere bo prvič vstopil na ozemlje schengenskega območja (običajno Finska);
    • A.25 - navedite obdobje, za katero želite zaprositi za vizum, in število dni, za katere lahko potujete v tujino v času veljavnosti vizuma;

Na primer 90 dni / 1 leto (90 dni / eno leto) ali 30 dni / pol leta (30 dni / pol leta). Če prvič prejmete finski vizum, ga boste najverjetneje dobili le za šest mesecev.

    • str - tu v vašem potnem listu navedemo datume zadnjega schengenskega vizuma (dovolj je, da to označite, ne poskušajte v njem vse stisniti);

Vizumi za Egipt, Tajsko in druge ne-schengenske države niso potrebni. Če vizuma za Schengen še ni, ga označite z oznako „ne“ in če datumi niso zapisani.

    • str - če na konzulatu schengenskih držav na vašem biometričnem potnem listu niste odtisnili odtisov, nastavite "ne";
    • str - izpolnite le, če zahtevate tranzitni vizum (ne velja za vas - pustite postavko prazno);
    • Določba 29-30 - v prvem polju določimo datum, od katerega zahtevamo, da odprete vizum za vas (običajno 8-10 dni pozneje od datuma predložitve prijavnega obrazca);

Končni datum: če zahtevate vizum za eno leto, potem leto minus en dan, če za pol leta, potem pol leta minus en dan.

  • str - navedite tistega, ki vas je povabil, ali kraj začasnega bivanja na Finskem (najpogosteje je to naslov hotela ali kampa);
  • str - je izpolnjen, če vozite na delo (če ste turist in niste poln);
  • str - podatke o stroških navedemo med potovanjem. Če sami plačate stroške, postavite kljukico pred »prosilcem«, v spodnjem stolpcu pa označite potrebne elemente. Postavke "plačana namestitev" in "plačani prevoz" je treba navesti le, če imate potrditev predplačane hotelske rezervacije in prevoza (in jo lahko predložite);
  • 34-35 - ostanejo prazni, če niste član družin državljanov EU, EGP, Švice;
  • str - določi datum, ki bo sovpadal z datumom predložitve vprašalnika konzulatu;
  • str - vaš podpis.

Vstavi se še en podpis in datum na samem koncu vprašalnika! Skupaj bi morali biti na zadnjem listu vprašalnika navedeni štirje podpisi. Primer lahko objavite tukaj (označeno).

Izjava, v kateri ni podpisa ali ki je ni podpisala prosilec, ampak druga oseba, je razlog za zavrnitev izdaje vizuma.

Loading...

Pustite Komentar