Priljubljene Objave

Izbira Urednika - 2019

Kako zaprositi za študentsko vizo na Finsko?

Če ste študent in ne državljan držav članic EU, potem morate študirati na Finskem (za obdobje, daljše od treh mesecev), ko morate izdati dovoljenje za prebivanje, se to dovoljenje pogosto imenuje študentski vizum.

Študentsko bivanje na Finskem se zahteva, ko:

  • namen bivanja v Suomi je študij v izobraževalni ustanovi, v katero je bil kandidat že vpisan;
  • usposabljanje je povezano z višjim ali poklicnim izobraževanjem;
  • vrsta izobraževalne ustanove: visokošolske ustanove - univerze, visoke šole, inštituti in tudi poklicne šole;
  • sodelujete v programih študentskih izmenjav za študente zgoraj navedenih izobraževalnih ustanov, pa tudi za študente višjih razredov šol, gimnazij, licejev.
Preberite tudi o drugih vrstah vizumov in statusu "A" in "B" finskega vizuma.

Zahtevani dokumenti

Potrdilo o sprejemu

Certifikat, ki potrjuje sprejem na univerzo - prvi in ​​najpomembnejši dokument. Na srečo, še enkrat iti na Finsko, saj ni potrebno. Kopija, ki jo univerza pošilja po elektronski pošti, je dovolj.

Potrdilo o bančnem računu

Potrditi morate, da imate sredstva za plačilo stanovanja, hrane, potovanj v javnem prevozu na ozemlju Suomi in tako naprej. Takšno jamstvo se običajno izpolni s potrdilom, ki navaja, da je znesek na bančnem računu vlagatelja najmanj 560 EUR za vsak mesec študija na Finskem ali 6 720 EUR na leto.

Če univerza svojim študentom zagotavlja brezplačno nastanitev in prehrano, se ta znesek lahko zmanjša. Izkaz računa lahko vložite v rubljih / dolarjih, na katerem je znesek, ki ustreza zahtevanemu znesku v evrih.

Elektronski vprašalnik

Obrazec lahko izpolnite na spletnem mestu. Nato se natisne in vroči skupaj z drugimi dokumenti.

Veljavni potni list

Svoje potne liste lahko predložite samo ob predložitvi dokumentov, ne boste ga morali zapustiti v predstavništvu Finske.

Dve enaki fotografiji

Fotografija je lahko črno-bela ali barvna. Fotografija ne sme biti daljša od šestih mesecev. Velikost fotografije: višina 47 mm, širina 36 mm.

Potrdilo o predhodnem izobraževanju

To je lahko šolski certifikat, univerzitetna diploma, ki ste jo opravili, ali potrdilo o zaposlitvi, če je to nekako povezano s temo vašega študija. Pomoč mora biti prevedena v finščino, švedščino ali angleščino.

Zavarovalna polica

Če je obdobje študija krajše od dveh let, mora biti znesek kritja 100.000 evrov, če je več kot dve leti - 30.000 evrov. Kaj je razlog za to razliko? Študent, ki študira na Finskem več kot 24 mesecev, se šteje za stalno prebivališče in lahko uporablja brezplačne storitve občinskega sistema zdravstvenega varstva.

330 evrov

S tem zneskom boste morali plačati tudi za plačilo vaše vloge. Za mladoletnike - 230 evrov. Plačilo za obravnavo vloge se opravi v rubljih po tečaju banke na dan plačila v skladu s potrdilom, ki ga izda finska misija.

Za mladoletnike (otroci, mlajši od 18 let)

  • Izvirnik rojstnega lista
  • Starševska privolitev (mora biti prevedena v finščino, švedščino ali angleščino)

Bodite pozorni

Vlogo za izdajo dovoljenja za prebivanje za mladoletnega učenca mora podpisati eden od staršev.

Kje se prijaviti?

Dokumente je treba osebno predložiti eni od finskih misij v tujini. To je Veleposlaništvo Finske v Moskvi, Generalni konzulat v Sankt Peterburgu, kot tudi konzulat v Murmansku in Petrozavodsku.

Ste študent in želite delati

Študentski vizum vam omogoča hkratno grizenje granitne znanosti in dela. Vendar pa je vsakodnevno delo študentov povezano z resnimi omejitvami:

  • lahko dobite samo službo, povezano z vašim študijem (na primer študirate hotelsko poslovanje - zaslužite denar v hotelu);
  • Lahko delate največ 25 ur na teden (razen poletnih počitnic, ko lahko delate brez omejitev).

Kako dolgo traja vizum za študente?

Za izpite v visokem šolstvu Suomi precej običajni turistični vizum.

Ste naredili? Pohitite, da na podlagi svojega študija zberete vse dokumente za dovoljenje za prebivanje. Poleti in jeseni je finska služba za migracije zelo zaposlena in lahko dokumente obravnava dlje kot običajno. Nobena zahteva, tiskanje vozovnic za vlak ali letalo v Suomi, ne bo pomagalo.

Prvo dovoljenje za bivanje običajno izdana za obdobje enega leta. Pred potekom veljavnosti dovoljenja je treba policiji predložiti vlogo za njeno podaljšanje in zagotoviti, da ima prosilec veljavno zdravstveno zavarovanje v času svojega bivanja na Finskem.

Če nimate časa za to pravočasno, v najslabšem primeru je to lahko razlog za prenehanje študija, v najboljšem primeru - ne boste mogli potovati zunaj Finske, dokler ne bo pripravljeno novo dovoljenje za prebivanje.

Oglejte si video: Racism, School Desegregation Laws and the Civil Rights Movement in the United States (Avgust 2019).

Pustite Komentar