Priljubljene Objave

Izbira Urednika - 2019

Dokumenti za pridobitev vizuma za Finsko

Iz članka boste izvedeli, kateri dokumenti so potrebni za finski vizum za odrasle in otroke, ter kakšne zahteve so predložene v teh dokumentih.
Visa

Imate dovoljenje za bivanje v severozahodnem okrožju Ruske federacije

Potrebujete naslednje dokumente:

  • Izpolnjena in podpisana prijavnica
  • Potni list
  • Fotografija - 1 kos.
  • Kopija civilnega potnega lista (1 kos)
  • Zdravstveno zavarovanje za potovanje v tujino (original + kopija)

Zahteve za zgoraj navedene dokumente

Potni list

Vaš potni list mora biti veljaven vsaj 3 mesece od datuma izteka vizuma. Če je vizum izdan v novem potnem listu, morate s seboj pripeljati tudi stari potni list.

Fotografija

Dober primer pravilne fotografije: navodila za osebni fotografski vizum.

Fotografija mora biti:

  • barvna fotografija formata potnega lista, ki se lahko uporabi za identifikacijo osebe;
  • stare fotografije ne več kot šest mesecev, velikost fotografij 47 x 36 mm;
  • barva ozadja mora biti enobarvna, svetlo siva;
  • fotografija mora biti jasna, položaj glave od spredaj (obraz naravnost);
  • izraz obraza mora biti nevtralen, oči odprte, pogledati naravnost v objektiv.

Polis

Zavarovalna polica mora pokrivati ​​celotno trajanje zahtevanih vizumov in celotno ozemlje Schengenskega sporazuma.

Politika mora imeti omejeno zavarovalno vsoto najmanj 30.000 evrov. Pokrivati ​​bi moral tudi stroške v nujnih primerih, med boleznijo ali nesrečami in vključevati stroške zdravstvene repatriacije v kraj stalnega prebivališča zavarovane osebe ali posthumno repatriacijo.

Dokumenti za otroka, mlajšega od 18 let

  • Ločena vloga za izdajo vizuma
  • Rojstni list (kopija in izvirnik)
  • Notarsko soglasje staršev (če otrok potuje sam) / drugi starš (če otrok potuje z enim od staršev) / skrbnik

Veljavnost potrjenega soglasja ne sme biti daljša od enega leta od datuma izdaje.

  • Kopije vizumov staršev (če otrok odhaja v tujino z obema staršema)

Za vsakega otroka, ki je vpisan v potni list staršev, potrebujete ločen prijavni obrazec in ločen vizum. Vizum se prilepi v potni list, v katerega je vpisan otrok.

Imate začasno registracijo v Sankt Peterburgu

Za pridobitev vizuma morate predložiti uradno potrdilo o zaposlitvi ali študij.

Iz dela

V potrdilu morajo biti navedeni podatki o organizaciji, ime prijavitelja, podatki, ki jih vlagatelj dela v organizaciji do tega trenutka, datum prejema pozicije. Potrdilo mora biti potrjeno s podpisom odgovorne osebe in pečatom. Veljavnost potrdila od datuma izdaje je 1 mesec.

Iz študije

Standardno potrdilo šole, ki potrjuje, da so redni študenti.

Registrirani ste v drugem okrožju Ruske federacije.

Dokumente morate predložiti na veleposlaništvu Finske v Moskvi ali v vizumskem centru Finske v Moskvi:

  • Izpolnjena in podpisana prijavnica
  • Potni list
  • Fotografija - 1 kos.
  • Zdravstveno zavarovanje za potovanje v tujino (original + kopija)

Poleg standardnega paketa dokumentov bi radi imeli tudi:

  • Tiskano potrdilo o rezervaciji hotela ali pismo akreditiranega potovalnega podjetja. Seznam je na spletni strani veleposlaništva.
  • Vabilo ali kontaktni podatki in datum rojstva osebe, ki vas je povabila (če ste na obisku po povabilu).

Zahteve za te dokumente so enake kot za državljane severozahodnega zveznega okrožja.

Bodite pozorni

Prebivalci regije Kaliningrad predložijo dokumente generalnemu konzulatu Litve v Kaliningradu.

Prebivalci regij Murmanska kontaktirajte Murmansk, predstavništvo Finskega konzulata.

Prebivalci Republike Karelia izdajo finski vizum v Petrozavodsk, v predstavništvu Konzulata Finske.

Oglejte si video: Nassim Haramein 2015 - The Connected Universe (Avgust 2019).

Pustite Komentar